Att vara lat är inte coolt

Många av de val vi gör i vår vardag har en större påverkan än vad vi själva vet om. Vi väljer ofta det enkla före det miljövänliga! Att vara lat påverkar inte bara på en individuell nivå, utan även på ett globalt plan. 

1. Cykla istället för att ta bilen eller bussen till skolan. Desto fler som gör det, desto större skillnad uppnår vi! Genom att leta fram cyklen i cykelförrådet så blir du inte bara en inspiration för andra och föregår gått exempel, du tar även hand om jorden och minskar utsläppen av koldioxid. Häftigt!

2. Att vara tonåring innebär en hel del nya ansvar att ta hand om, inte minst i hemmet! Därför uppmanar vi Dig till att göra mamma glad genom att hjälpa henne att lufttorka tvätten idag. Efter att du har hängt upp tvätten på lina och låtit det torka i några timmar så har du därmed också sparat el motsvarande 800 kr. Tänk vad mycket annat du kan göra för dessa pengar, istället för att låta kläderna torktumla!

3. Bli fadder! Att ansöka om fadderskap på till exempel WWF (World Wide Fund) är både bra för dig och din familj samtidigt som ni hjälper en annan individ i nöd. Detta kan få en knacklig relation till en förälder eller ett syskon i tonåren att räddas. Våga ta besultet idag och börja spendera dina pengar på annat än dig själv! Vi lovar att det kommer kännas givande och tokballt när du väl har tagit steget. För mer info, klicka dig vidare till http://www.wwf.org/.
Plastic Oceans, 2011-10-25 http://www.plasticoceans.net/the-foundation/partners/wwf-logo/

Kommentarer
Postat av: Karolina

Jättebra tips. Lätta att ta till sig.

2012-06-08 @ 14:19:43
Postat av: Sofia

Vilka bra tips, jag ska bli fadder redan idag! :D

2012-06-08 @ 14:24:57
Postat av: Anonym

Ska läsa vidare om det här. Riktigt intressant :)

2012-06-09 @ 14:54:01
Postat av: Anonym

Bra där, riktigt bra

2012-06-12 @ 22:12:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0